Servaes Nelissen.

Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht naast elkaar in een eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime. Vorig seizoen maakte hij samen met Pieter Tiddens Het nut van tantes gebaseerd op het leven van hun tantes. Andere voorstelling van Servaes Nelissen waren o.a. Happy Garden, Herberts Aquarium, Purcity, De Broekophouder en Dollywood. In 2011 won Servaes de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Podiumprestatie voor zijn rol in de familievoorstelling Lang zal die Wezen van Toneelschap Beumer en Drost.

Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit).

Servaes Nelissen en Ilse Warringa bij Feikes Huis

Ferry ontmoet Meta bij de zeeleeuwen in Artis. Ze trouwen snel en zetten samen Schoenenhuis Fermeta op. Na een aantal jaren botert het niet meer zo goed tussen het eigenaardige stel. Ferry wordt steeds zwijgzamer en trekt zich terug in het magazijn om schoenendozen te pletten. In de winkel praat Meta de gedateerde schoenen goede moed in. Schoenenhuis Fermeta is duidelijk toe aan een nieuw concept. Daarom bedenken Meta en Ferry ‘De Knotsgekke Snuffeldagen’, waarbij alle schoenen de deur uit moeten. Plotseling krijgen ze beiden het gevoel dat deze uitverkoop de weg zal openen naar een fris en nieuw begin.

Fotografie © Monica Ragazzinni
Fotografie © Monica Ragazzinni
Datum Plaats Locatie
di 9 januari 2018 Groningen Stadsschouwburg Groningen
Tijd: 20:15. Buy Tickets
do 11 januari 2018 Bovenkarspel Postkantoor
Tijd: 20:00. Buy Tickets
vr 12 januari 2018 Almere KAF
Tijd: 20:30. Adres: Stadhuisplein. Buy Tickets
za 13 januari 2018 Elst De Kik
do 18 januari 2018 Heerlen Cultuurhuis Heerlen
Tijd: 20:30. Buy Tickets
Klik om de hele speellijst te zien

Pers.

Theaterkrant*****“Onder de verrukkelijke titel ‘Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit)’, uitgebracht bij Feikes Huis, combineren Nelissen en Warringa hun talenten: die van poppenspeler én comédienne, die van mimespeler én van cabaretière. Het resultaat is onweerstaanbaar. (…) Liefde voor schoenen krijgt een zeldzame en absurde vertolking door de beide spelers die met veelzijdig spel en treffende expressie in elke scène, hoe verrassend de snelle wendingen ook zijn, telkens het verhaal boeiend weten te houden

Volkskrant****“Een hilarische vondst, door acteurs Servaes Nelissen en Ilse Warringa omgezet in even geestige als veelzeggende scènes. Met hun handpoppen spelen ze hun imaginaire liefdesperikelen vrolijk absurdistisch uit.”

Scènes****“Acteur en poppenspeler Servaes Nelissen werkt voor het eerst samen met actrice Ilse Warringa. En dat pakt fantastisch uit. (…) Haar mimische kwaliteiten zijn ijzersterk wat vooral prachtig tot uiting komt in een hilarische stomme film scène. (…) absurde humor waarin beweging, zang en dans gecombineerd worden met verfijnd poppenspel. Het maakt ‘Popje hou je muil’ tot een heerlijke, vaak ook schunnige voorstelling waar je onbekommerd om kunt lachen.”

Haarlems Dagblad“Vrolijke (…) komedie vol verrassende wendingen. (…) Sterk fysiek spel, hoog tempo en hilarische momenten.”

Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit) is een muzikale komedie vol absurde, herkenbare en burleske scènes. Urgente vrolijkheid in sombere tijden! Ilse Warringa en Servaes Nelissen vonden elkaar middels hun schoenenverslaving. De collectie van Ilse is met 465 paar net iets groter dan die van Servaes (436). Tijdens de praatgroep opperde therapeut Bert Steunzool een voorstelling hierover te maken.

Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit) is de eerste voorstelling die Servaes Nelissen en Ilse Warringa samen maken bij Feikes Huis.

Concept en spel Servaes Nelissen en Ilse Warringa. Dramaturgie/eindregie Marijn van der Jagt. Productie Feikes Huis. Concept & Art direction lopezlab.
feikeshuis.nl servaesnelissen.nl
Voor alle publiciteit rondom Popje, hou je muil kunt u terecht bij Feikes Huis – Babette Groenewege T. +31 (0)6 184 290 66 E. publiciteit@feikeshuis.nl