Duda Paiva Company

De schuimrubberen dansers van Duda Paiva Company duiken in de wereld van fotografie en urban dance.

Samen met de dansers van Fractal Dance Collective laat Duda Paiva zich inspireren door het werk van Alair Gomes. De Braziliaanse fotograaf had een uitzonderlijke gave voor het onthullen van opmerkelijke details in de chaotische wereld om hem heen. Met zijn telelens als wapen en gedreven door verlangen en nieuwsgierigheid creëerde hij perfecte foto’s van het mannelijk lichaam. Gomes geloofde niet in het unieke beeld: met series van opeenvolgende beelden kon hij beweeglijkheid creëren. Hij noemde zijn reeksen ‘Sonatinas’. Pas recentelijk werd het werk van Gomes ontdekt door vooraanstaande kunstinstituten als MoMA in New York en Maisonnette Cartier in Parijs.

In Sonatinas 4 Feet komt het werk van Gomes tot leven in een combinatie van magische schuimrubberen poppen en acrobatische urban dance door jonge mannelijke lichamen en bewegende sculpturen. Met fotografische elementen als focus, perspectief en ritme als basis.

Actuele persinformatie is te vinden via deze link.

Sonatinas 4 Feet
©Paul Struijk
 • Over Duda Paiva Company

  Duda Paiva Company maakt visuele voorstellingen met poppen en dans. Vergeet het poppenspel zoals je het tot nu toe kende: met zijn danspartners, gesneden uit flexibel schuimrubber, bouwt Duda Paiva ongrijpbare, magische werelden, soms pijnlijk confronterend maar altijd met gevoel voor humor. Paiva staat internationaal bekend om zijn techniek waarmee hij zijn schuimrubberen figuren tot leven laat komen, de Object Score.

 • Over Fractal Dance Collective

  De drie dansers Fractal Dance Collective zijn de nieuwe pioniers van de urban dance wereld en brachten hun dansstijl van de straat naar de schouwburgen. Fractal was actief in de nationale top van de breakdance battle scene.

 • CREDITS

  Concept Duda Paiva en Fractal Dance Collective Regie Duda Paiva Choreografie Fractal Dance Collective Dramaturgie Kim Kooiman Licht Mark Verhoef Muziek Wilco Alkema en Zino Ainsley Schat Poppen Duda Paiva Atelier Adviserend curator fotografie Eder Chiodetto

  Fractal Dance Collective bestaat uit Zino Ainsley Schat, Conni Trommlitz en Robert Thomas Villedieu.

 • Speellijst

  Binnenkort hier te vinden