Tg. Winterberg |

 

Tg. Winterberg is een eigenzinnig theatergezelschap dat onder de artistieke leiding van Marlyn Coetsier energiek, inventief, rauw-poëtisch theater maakt met objecten, installaties, poppen en acteurs. Haar voorstellingen combineren krachtige beelden met een rijk palet aan verfijnde manipulatietechnieken, eigenzinnige pop-ontwerpen met associatief spel, en heldere structuren met een ongebreidelde fantasie.

Klei, gips, en latex, vormen samen met knikkers, pruiken en schuimplastic de basis-ingrediënten voor de handpoppen, stokpoppen, body puppets, tafelmarionetten en menshoge klapbekpoppen waarmee Tg. Winterberg afwisselend in haar voorstellingen werkt.

De producties van Tg. Winterberg kunnen gebaseerd zijn op persoonlijke of waargebeurde, historische gebeurtenissen. Als deze maar aansluiten bij een actueel maatschappelijk thema, want sociaal engagement vormt een van haar belangrijkste drijfveren. Maar het grotere, overkoepelende doel van Tg. Winterberg is haar passie voor het poppentheater over te brengen op én de schoonheid van het genre bekender te maken bij een groter publiek, jong en oud.

Tg. Winterberg streeft naar vakmanschap, naar een zo secuur en doeltreffend mogelijke manipulatie van de poppen en objecten, en adequate scènekeuzes. Vaak kiest ze voor een dramaturgische structuur die ook wel ‘montage’ genoemd kan worden.

Naar de website van Tg. Winterberg.

Gerelateerd