The Bad Men From Bodie.

Een Wetteloos –Historisch – Americana – Rock’n Roll – Theater – Epos.

Man don't break.

Man Don’t Break is een voorstelling over gelukzoekers. Mensen die de moed hebben om alles wat ze hebben en kennen achter te laten, in de hoop iets beters te vinden. We bevinden ons in het mijnwerkersstadje Bodie ten tijde van de goudkoorts. Een Wild West boomtown in Californië. Een plek voorbij de frontier, aan het begin van de melting pot die Amerika zou worden. Een plek die binnen twee decennia volledig uitgewoond zou zijn en symbool staat voor hoe snel die Amerikaanse droom een nachtmerrie kan worden.

Fotografie © Mario Hooglander

Bodie wordt bevolkt door opportunistische kroegbazen, keiharde industriëlen, doorgeschoten cowboys, verweesde kinderen, immigranten van over de hele wereld en hoeren met een hart van goud. Al deze mensen hebben ÉÉN ding gemeen. Wat voor onbeklimbare berg ze ook op hun pad vinden; hoeveel tragedie ze moeten doorstaan; hoe hard ze ook moeten vechten voor een minuscuul brokje geluk; ook al raken ze daarbij alles en iedereen kwijt: MAN DON’T BREAK.

Fotografie © Mario Hooglander

Geen voorstelling op dit moment.

Pers

Geen artikelen op dit moment.

The Bad Men From Bodie is een nieuw collectief van muzikale theatermakers uit verschillende gezelschappen als Orkater en Club Silenzio. De makers vinden elkaar in hun gedeelde liefde voor bluegrass en americana-muziek, heftige en absurde scènes met behulp van meerstemmige zang en van klein naar groot: ukelele, viool, mandoline, banjo, vele gitaren, percussie en contrabas.

Spel en muziek Kiki van Deursen, Viktor Griffioen, Laurens Joensen, Colin Linnekamp. Productie- en zakelijk leiding Annelies Hendrikse. Eindregie Wieke ten Cate.

Met dank aan Joost Reijmers (poster en trailer), Mario Hooglander (fotograaf), Saskia van der Klei (kostuums), Daniël van Veen (ontwerp website), Ramses Nieuwenhuizen (technisch advies), Houthandel van Steen (decor), Vincent van Warmerdam (repetitieruimte).

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Meer info badmenfrombodie.nl