The Nether | Het Nationale Theater

 

Het Nationale Theater brengt de veelgeprezen scifi-thriller The Nether voor het eerst naar Nederland in een regie van Daria Bukvić, bekend van theaterhits Othello en Melk & Dadels.

In de nabije toekomst ontwikkelt het internet zich tot een hyperrealistische virtuele wereld: The Nether. Net als in de echte wereld gebeuren ook hier duistere zaken in duistere uithoeken. In een afgeschermd domein staat een virtueel Victoriaans huis, waar mensen tegen betaling hun lusten mogen botvieren op minderjarige jongens en meisjes. Alles is toegestaan, immers: het is alleen maar virtuele fantasie, niets is ‘echt’, toch? Een vrouwelijke rechercheur doet ondertussen onderzoek naar het bordeel en zijn eigenaar Mr. Sims: in hoeverre vormen fantasieën in The Nether de basis voor strafbare daden in de echte wereld? En wat gebeurt er met onze morele grenzen in een wereld die steeds virtueler wordt?

De Amerikaanse schrijfster Jennifer Haley begon haar carrière als actrice. Omdat ze vond dat er te weinig spannende rollen voor vrouwen waren, besloot ze zelf te gaan schrijven. Inmiddels is ze een veelgeprezen toneelauteur en scenarist van onder meer de Netflix-serie Mindhunter. Daria Bukvić regisseert The Nether met o.a. Yela de Koning als rechercheur Morris en Rick Paul van Mulligen als bordeeleigenaar Sims. Een duizelingwekkend gedachte-experiment over moraal, seksualiteit en identiteit, maar vooral een razend spannende thriller die onder je huid kruipt.

Credits

tekst Jennifer Haley regie Daria Bukvić cast Leandro Ceder, Yela de Koning, Rick Paul van Mulligen, Jaap Spijkers, Shelley Bos e.a. vertaling Daan Windhorst dramaturgie Karim Ameur decor & video Wikke & Marloes kostuumontwerp Dymph Boss lichtontwerp Yuri Schreuders geluidsontwerp Wilko Sterke 

Voor de theaters

Download hier het materiaal van deze voorstelling.
Contactpersoon publiciteit is Marije Bettonviel (marijebettonviel @hnt.nl)