The Sheeptown Project | Alexandra Broeder

 

The Sheeptown Project zuigt het publiek mee in een parallel mystiek universum waar de deuren opengaan naar een andere werkelijkheid. In een verlaten ruimte – aan de rand van de stad- herrijst een tribale kindertempel waar het publiek een dienst bijwoont, geleid door kinderen. De dienst wordt gehouden ter ere van het mysterieuze Schapenkind. Het Schapenkind is een symbool voor alle kinderen en jongeren die Alexandra Broeder de afgelopen periode binnen de GGZ heeft mogen ontmoeten. Het gedrag dat er in onze maatschappij voor zorgt dat deze kinderen buiten het systeem vallen, wordt in The Sheeptown Project benaderd als een spirituele kracht die ons via een rituele ceremonie toegang geeft tot onze eigen kwetsbaarheid.

Binnen haar werk verbindt theatermaker Alexandra Broeder de domeinen kunst en psychiatrie met elkaar. In 2021 werken Broeder en haar team doorlopend aan The Sheeptown Project. Binnen dit project onderzoekt ze via verschillende wegen en vormen onze omgang met psychische kwetsbaarheid. Wat als we op nieuwe manieren zouden kijken naar wat nu als afwijkend en disfunctioneel gedrag wordt bestempeld en we onze beschadigingen met elkaar gaan delen?
The Sheeptown Project is zomer 2021 te bezoeken op zowel het Over het IJ festival als Theaterfestival Boulevard.

CREDITS
Concept Alexandra Broeder Vormgeving Sacha Zwiers Muziek Roald van Oosten Zang en tekeningen Hedwig Kool Grafisch ontwerp Sacha van den Haak Productie Nikita Oldert Dramaturgie Berthe Spoelstra Bouw website Rutger Kroon PR Cat van der Voort Zakelijke leiding Wilma Kuite. Met dank aan: Olivia Disse, Nicky Jonker, Esmee Menkhorst, Jamy Lee Brouwer en Claire de Groot Fotografie Kamerich & Budwilowitz.

The Sheeptown Project editie Amsterdam is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Frascati Producties en Levvel, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. The Sheeptown Project editie Den Bosch wordt ondersteund door Theaterfestival Boulevard en Stichting Reinier van Arkel, afdeling Herlaarhof.
Speciale dank aan de kinderen die we hebben mogen ontmoeten en de therapeuten van de afdeling waar we te gast waren.

IN DE PERS
“Door de zorgvuldig vormgegeven brieven die de deelnemers thuis ontvangen voelt de ontmoeting wezenlijk en intiem. Zoals vaak in Broeders werk is dit project mysterieus en meerduidig.”
NRC