Feikes Huis

Feikes Huis/ Firma DRAAK/ YoungGangsters
Ultimate Cube

Sinds de beroemde uitspraak van Friedrich Nietzsche, God is dood, lijkt de mens weer op zijn eenzame zelf teruggeworpen te zijn. Een kille en angstaanjagende gedachte. We moeten zelf op zoek naar zingeving. Zingeving door middel van wetenschap, als nieuwe drijfveer om voor te leven? Komt daar onze ongelooflijke drang tot technologische vooruitgang vandaan?

Gewapend met de laatste kennis op het gebied van natuurkunde, probeert Firma DRAAK het universum te peilen, op jacht naar de ultieme waarheid. Aan de hand van gedachte-experimenten uit de kwantummechanica en natuurkunde, proberen Nick Bos en Mathieu Wijdeven het te doorgronden door het te belichamen, te bevechten, te spelen, te verbeelden, te vertellen en te zingen. Een beeldend verhaal vol wonderbaarlijke ontdekkingen, wetenschapsfantasie en kantelende perspectieven.

Extra:
Dankzij boeken zoals The Elegant Universe: Superstrings, Hidden Dimensions, and the Quest for the Ultimate Theory van Brian Greene en Sapiens & Homo Deus van Yuval Noah Harari, gooien Nick en Mathieu zich op één van hun favoriete onderwerpen: de noodzakelijke behoefte van de mens om zijn omgeving en (nu ook steeds meer) zichzelf te vormen.
Wat zijn de effecten hiervan? Wat voor wereld creëren we? De ene wetenschappelijke revolutie is nog niet geweest of de andere dient zich alweer aan, we lijken niet meer te stoppen.

Feikes Huis – Ultimate Cube
Salih Kilic
 • Credits

  Concept & Spel: Nick Bos, Mathieu Wijdeven.
  Eindregie: Lotte Bos & Annechien de Vocht (YoungGangsters)
  Tekstbijdragen & sound design: Tommy Ventevogel
  Dramaturgie: Pol Eggermont (Feikes Huis)
  Techniek & Licht: Jamie Barson
  Decor: Reynoud van der Molen
  Vormgeving: Vincent Blok

  Met dank aan: Hotel Modern, Vlaam Cultuurhuis de Brakke Grond, Terrorkittens (kostuums).