Feikes Huis

Sinds de beroemde uitspraak van Friedrich Nietzsche, God is dood, lijkt de mens weer op zijn eenzame zelf teruggeworpen te zijn. Een kille en angstaanjagende gedachte. We moeten zelf op zoek naar zingeving. Zingeving door middel van wetenschap, als nieuwe drijfveer om voor te leven? Komt daar onze ongelooflijke drang tot technologische vooruitgang vandaag?

Gewapend met de laatste kennis op het gebied van natuurkunde, probeert Firma DRAAK het universum te peilen, op jacht naar de ultieme waarheid. Aan de hand van gedachte-experimenten uit de kwantummechanica en natuurkunde, proberen Nick Bos en Mathieu Wijdeven het te doorgronden door het te belichamen, te bevechten, te spelen, te verbeelden, te vertellen en te zingen. Een beeldend verhaal vol wonderbaarlijke ontdekkingen, wetenschapsfantasie en kantelende perspectieven.

Ultimate Cube
Moon Saris
 • Credits

  Concept & Spel: Nick Bos, Mathieu Wijdeven.
  Regie: Lotte Bos & Annechien de Vocht (Young Gangsters)
  Tekstbijdragen & sound design: Tommy Ventevogel
  Dramaturgie: Pol Eggermont
  Techniek & Lichtontwerp: Hero Kaspers
  Decor: Reynoud van de Molen
  Vormgeving: Vincent Blok
  Met dank aan: Hotel Modern, de Brakke Grond, Charlotte Lemstra

  Ultimate Cube is een samenwerking van Feikes Huis, firma DRAAK en Young Gangsters

 • Over de makers

  Firma DRAAK is een jong en ondernemend performance collectief dat visueel en beeldend theater maakt, bestaande uit Nick Bos en Mathieu Wijdeven. Twee talentvolle theatermakers die na hun afstuderen aan de opleiding Performance (Toneelacademie Maastricht) hun theatrale visie en unieke kijk op de wereld hebben gebundeld waarmee ze eerder voorstellingen als Cube to.., Ro-Bot, NXT LVL hebben gemaakt.