Feikes Huis

Sinds de beroemde uitspraak van Friedrich Nietzsche, God is dood, lijkt de mens weer op zijn eenzame zelf teruggeworpen te zijn. Een kille en angstaanjagende gedachte. We moeten zelf op zoek naar zingeving. Zingeving door middel van wetenschap, als nieuwe drijfveer om voor te leven? Komt daar onze ongelooflijke drang tot technologische vooruitgang vandaan?

Gewapend met de laatste kennis op het gebied van natuurkunde, probeert Firma DRAAK het universum te peilen, op jacht naar de ultieme waarheid. Aan de hand van gedachte-experimenten uit de kwantummechanica en natuurkunde, proberen Nick Bos en Mathieu Wijdeven het te doorgronden door het te belichamen, te bevechten, te spelen, te verbeelden, te vertellen en te zingen. Een beeldend verhaal vol wonderbaarlijke ontdekkingen, wetenschapsfantasie en kantelende perspectieven.

Ultimate Cube
Salih Kilic
 • Credits

  Concept & Spel: Nick Bos, Mathieu Wijdeven.
  Eindregie: Lotte Bos & Annechien de Vocht (YoungGangsters)
  Tekstbijdragen & sound design: Tommy Ventevogel
  Dramaturgie: Pol Eggermont (Feikes Huis)
  Techniek & Licht: Jamie Barson
  Decor: Reynoud van der Molen
  Vormgeving: Vincent Blok

  Met dank aan: Hotel Modern, Vlaam Cultuurhuis de Brakke Grond, Terrorkittens (kostuums).

  Ultimate Cube is een coproductie van Feikes Huis, Firma DRAAK en YoungGangsters

 • speellijst

  Tournee aanstaande of afgerond.


  Bekijk de hele speellijst

  Tournee aanstaande of afgerond.

 • Over de makers

  Firma DRAAK is een jong en ondernemend performance collectief dat visueel en beeldend theater maakt, bestaande uit Nick Bos en Mathieu Wijdeven. Twee talentvolle theatermakers die na hun afstuderen aan de opleiding Performance (Toneelacademie Maastricht) hun theatrale visie en unieke kijk op de wereld hebben gebundeld waarmee ze eerder voorstellingen als Cube to.., Ro-Bot, NXT LVL hebben gemaakt.