Beppe Costa

Aan het begin van de 18e eeuw in Venetië wordt Maestro Antonio Vivaldi muziekleraar aan het  ‘Ospedale della Pietà’, een meisjesweeshuis waar regelmatig vondelingen worden achtergelaten. Hij geeft deze weesmeisjes muziekles en vormt ze tot een orkest, en binnen een paar jaar wordt dit orkest één van de grootste attracties van Venetië. Gezien en geliefd door de vele intellectuelen die vanuit Noord- Europa een Grand Tour gingen maken. Hij verbleef 30 jaar in het weeshuis en componeerde daar zijn belangrijkste werken. Vivaldi was destijds een grote naam in Venetië: als muziekleraar, componist, theaterimpresario en operaproducent.

Op amper 300 meter van de ‘Ospedale della Pietà’, staat nog steeds het huis van Beppe’s oma Maria Lucchin. De liefde voor Vivaldi begon bij Beppe als kind, toen hij oma bezocht. In deze voorstelling gaat Beppe op zoek naar de schoonheid en de passie die Vivaldi’s muziek bij hem teweegbrengt. Samen met een strijktrio van jonge dames gaat hij proberen om de brug te slaan van zijn muziek naar die van Vivaldi. Een zoektocht naar de troostende kracht van schoonheid, en tegen de angst om vergeten te worden.

Lidewij Mahler, actrice en celliste, speelt Anna Giraud, een groot zangeres uit die tijd en tevens muze en verpleegster van de oude en zieke Vivaldi.

Vivaldi, Venetië, Vondelingen
  • Over

    Beppe Costa speelde bij Orkater en het RO Theater en maakte de afgelopen jaren zijn eigen solovoorstelling Vroeger was ik kosmonaut en de voorstelling Ochtendzee met Merals Harem. Afgelopen seizoen was hij te zien in I’m here & Album Familiar van Conny Janssen Danst en Koeien van Mischa Mengelberg.

  • Credits

    Concept en spel Beppe Costa Met Lidewij Mahler e.a. Vormgeving Catherine Henegan Voorpubliciteit Sanne van Rooij Productie Alles voor de Kunsten