Voyagers | Marjolijn van Heemstra | Pynarello

Een poëtisch concert over de vraag hoe wij herinnerd willen worden.
In 1977 vertrokken twee ruimtesondes, de Voyager 1 & 2 op een wetenschappelijke missie naar de rand van ons zonnestelsel. Aan boord een boodschap van ons hier op aarde. Flessenpost voor iets of iemand aan de overkant in de vorm van een Golden Record: onze woorden, onze liedjes, onze zonsondergang gegraveerd op een gouden grammofoonplaat. Een best of van de aarde in negentig minuten audio en iets meer dan honderd beelden. Op weg naar iets wat wij nooit zullen kennen of begrijpen maar waar wij toch in zekere zin aanwezig zullen zijn. Dankzij deze kleine hitparade van de derde planeet van de zon.

In een poëtisch concert onderzoeken Marjolijn van Heemstra en Pynarello in taal en muziek wat deze kosmische flessenpost ons vertelt over wie we zijn en hoe we ooit herinnerd zullen worden in een sterrenstelsel hier ver vandaan.

Marjolijn van Heemstra (1981) is schrijver en theatermaker, met een grote fascinatie voor de ruimte. Het afgelopen jaar schreef zij voor de Correspondent een serie over de vraag hoe de ruimte ons kan helpen met nieuwe ogen naar onszelf en de aarde te kijken.

Rebellencollectief Pynarello laat horen dat klassieke muziek anders kan; avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Vijf Pynarelli schreven hun eigen muziek, speciaal voor deze voorstelling.

IN DE PERS
“De avontuurlijke, soms melancholische muziek van het ensemble is een uitstekende partner voor Van Heemstra en haar verhaal.
★★★★ De Volkskrant

“Voyagers maakt indruk door de beheerst-bevlogen toon van van Heemstra.”
★★★★ NRC

“Poëtische relativering van kosmische flessenpost.”
De Theaterkrant

CREDITS
tekst, spel Marjolijn van Heemstra muziek Pyranello: Remco Menting, Kika Sprangers, Teis Semey, Thomas Pol, Emma Kroon, Geerten Feller, Merel Vercammen, Lonneke van Straalen regie Erik Whien kostuumontwerp en -uitvoering Erik Bosman, Karin van der Leeuw

SPEELPERIODE
November 2021