Wie jij dan wel niet bent | De Zaak A | Annelies Appelhof

 

We zijn aanwezig bij de landelijke Theatertour van Prinses Amalia, waarmee zij zich voorstelt aan het Nederlandse volk: Wie ben ik? Nizar El Manouzi, bekend als presentator van televisieprogramma Het Klokhuis, heet ons van harte welkom. In de hoek staat een serieuze beveiliger. De bloemen staan klaar en de blauwe loper ligt uit. Maar dan horen we de stem van Prinses Amalia. Wie ben ik? vond ze een ziek moeilijke vraag en ze heeft besloten deze Theatertour op eigen wijze vorm te geven. De vraag die ze ons wil voorleggen: Kan je kiezen wie je bent?

Het woord is aan Nizar, de beveiliger, Koning Willem Alexander, het publiek en een bevlogen cultuur coördinator uit het publiek, die als grote gelukkige een oranje post-it onder haar stoel vindt.

IN DE PERS
“Kan je kiezen wie je bent? Dat is de vraag die centraal staat in Wie jij dan wel niet bent. Ingewikkelde materie, die in Appelhofs tekst vooral in alle breedte wordt aangevlogen en daardoor vooral, meer dan dat het inzichten sorteert, de complexiteit ervan aantoont.” Theaterkrant

“Als je het mij vraagt denk ik dat deze voorstelling heel erg nodig is in deze tijd, waarin kinderen nog meer dan ooit door social media met het idee leven dat ze een onhaalbare standaard en aan een ongezond schoonheidsideaal moeten voldoen – dat jezelf zijn – goed genoeg is en dat de media je ziek maakt. Dat je je eigen persoon bent en mag zijn – en dat waar je ook vandaan komt je altijd regie in handen kan nemen om de persoon te worden waar je altijd van gedroomd hebt” De cultuurvlogger.

CREDITS
concept, tekst Annelies Appelhof spel Annelies Appelhof, Huub Smit, Nizar El Manouzi stem Mirre Licht regie Annechien de Vocht scenografie, kostuums Calle de Hoog videografie Astrid van der Veld geluidsontwerp Jeroen Roelofsen, Tjalling Schrik lichtontwerp, techniek Iris Rodenburg dramaturgie Aukje Verhoog tekstadvies Martijn de Rijk PR, marketing Esra J. Merkel productie Keshia Emke zakelijk leiding Marit Nijhuis coproductie YoungGangsters met dank aan Theatergezelschap BonteHond

VOOR DE THEATERS
Download hier het materiaal van deze voorstelling.
Contactpersoon marketing en PR is Esra J. Merkel (esra @dezaaka.nl)

Download hier de te technische lijst van deze voorstelling.