De Zaak A

De Zaak A | Annelies Appelhof

We zijn aanwezig bij de landelijke Theatertour van Prinses Amalia, waarmee zij zich voorstelt aan het Nederlandse volk: Wie ben ik? Sosha Duysker, bekend als presentator van televisieprogramma’s als Het Klokhuis en De Buitendienst, heet ons welkom. In de hoek staat een serieuze beveiliger. De bloemen staan klaar en de blauwe loper ligt uit. Maar wat begint als recht-toe-recht-aan-lezing over een Koninklijk leven, verandert in een bonte estafette van persoonsverwisselingen. Want wie zijn de mensen waar we naar kijken? Wie speelt hier wie en waar blijft de echte Amalia?

Net als je denkt te weten waar je naar kijkt, verandert het weer, en nog een keer, en nog een keer. In een ontregelend uurtje denk-spektakel onderzoekt WIE JIJ DAN WEL NIET BENT de vraag of je kunt kiezen wie je bent.

*de foto bij deze voorstelling is een tijdelijk beeld. Eind april is het definitieve beeld te downloaden.

Wie jij dan wel niet bent
 • CREDITS

  Concept, tekst Annelies Appelhof
  Spel Annelies Appelhof, Huub Smit, Sosha Duysker
  Regie Annechien de Vocht
  Scenografie, kostuums Calle de Hoog
  Dramaturgie Aukje Verhoog
  Filosofische dramaturgie Martijn de Rijk
  PR en marketing Esra J. Merkel
  Productie Keshia Emke
  Zakelijk leiding Marit Nijhuis

  Coproductie YoungGangsters
  Met dank aan Theatergezelschap BonteHond

 • ZAAK A

  Theater van de Zaak A neemt kinderen en volwassenen met humor mee in de wereld van de filosofie. Klassieke filosofische vragen en thema’s worden op toegankelijke wijze vertaald in een ontregelende theaterervaring. Echt en nep lopen op verrassende wijze door elkaar en de kijker wordt uitgedaagd om z’n denken aan te zetten.

  De Zaak A is opgericht door Annelies Appelhof. Annelies heeft zich sinds haar afstuderen in 2010 ontwikkeld tot een eigenzinnige maker voor jeugd. In 2013 won ze samen met Karlijn Sonderen de STIP Jeugdtheaterprijs. De afgelopen jaren heeft zij zich verder kunnen ontwikkelen onder de vleugels van Theatergezelschap BonteHond.