Zohre, een Afghaans Nederlandse soap |

 

Na wat getwijfel gaat de deur open en wordt er een deken op de bank gelegd. Er is een gezamenlijk ontbijt, er is ongemak en stilte en dan langzaam
maar zeker is er steeds meer. In Zohre, een Afghaans-Nederlandse soap doen Zohre en Marjolijn verslag van het jaar dat voorbijging sinds Zohre voor het eerst bij Marjolijn op de bank sliep. Een jaar vol goede bedoelingen, onhandige pogingen, wederzijdse verwachtingen en verdenkingen. Een jaar vol telefoontjes met onwillige instanties en nachtelijke gesprekken over eenzaamheid en gemis op het dak van Zohre’s flat in Alphen aan den Rijn waar je nooit de sterren ziet.

Een openhartige voorstelling over kleine levens in het licht van gigantische problemen met als leidraad een verdwenen Afghaanse soap.

Zohre, een Afghaans-Nederlandse soap is een journalistiek theaterproject over de vluchtelingencrisis en de moeizame integratie van nieuwkomers in Nederland. Waarom is het zo moeilijk om hier een nieuw leven op te bouwen? Waar gaat het mis? En hoe help je een vluchteling nou eigenlijk echt?

Over Operatie Zohre
Naast de voorstelling kan Operatie Zohre, een verdiepingsprogramma waarin wordt onderzocht hoe vluchtelingen een plek kunnen krijgen in onze maatschappij, worden gevolgd. Zohre duikt in de bureaucratische kantoorwereld van de instanties die haar het leven moeilijk maken, zoals de gemeente en de Belastingdienst.
Operatie Zohre is te volgen op facebook.com/operatiezohre.